Arion CARE Hypoallergenic 2kg

Méret

Kutyája bőrének és szőrzetének állapotának javítására és későbbi fenntartására fejlesztették ki. A jól emészthető, minimális allergéneket tartalmazó összetevők gondos kiválasztása biztosítja a bőrirritáció és viszketés kockázatának csökkentését is.

Az ételérzékenység és allergia akkor alakul ki, amikor a kutya immunrendszere valamilyen - mások számára általában ártalmatlan - anyagra reagál. Az emésztőrendszer és a bőr rendkívül érzékeny szervek, és gyakran vannak kitéve olyan behatásoknak, amelyekkel a szervezet nem képes megbírkózni. Ezekre a hatásokra az immunrendszer ételérzékenységgel vagy allergiával válaszol.

A szervezet betegségi tüneteket produkál: a viszketeg bőr vagy hasmenés a szervezet reakciója az eldel bizonyos összetevőire. Ezért sokszor a környezet potenciáisan allergén anyagai - pl. bizonyos állati vagy növényi eredetű fehérjék - a felelősek. S nem a potenciálisan allergén anyag mennyiségén múlik, hisz már egész csekély jelenlétük is okozhat problémát és képes allergiás reakciókat kiváltani. A kutyáknak azonban csak egy csekély százalékánál jönnek létre olyan tényleges allergiás reakciók, amelyeket - az immunrendszer hibája mellett - az étkezésre tudunk visszvezetni. 

Javallott a következő esetekben:

  • Elimináló diéta
  • Ételintolerancia
  • Gyulladásos bélbetegségek
  • Krónikus idiopathiás vastagbélgyulladás
  • Ételallergiák bőr- és emésztőrendszeri tünetekkel


Ellenjavallott:

  • Akkut hasnyálmirigy-gyulladás
  • Hiperlipidémia

Az optimális mennyiségű cink, biotin, esszenciális zsírsavak (Ω3) és a bőr és szőrzet támogatására szolgáló kiegyensúlyozott aminosavprofil mellett ez a receptúra megnövelt arányban tartalmaz L-tirozint a szőrzet intenzívebbé tétele érdekében.

A bőr- és szőrproblémákat gyakran gyulladásos reakció kíséri. Az olyan esszenciális zsírsavak, mint az EPA és a DHA fokozott mennyiségben vannak jelen, és gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek.

A bizonyos típusú fehérje által kiváltott táplálékallergia gyakran bőr- és szőrproblémákat eredményez. Egyetlen egyedi fehérjeforrás (lazac) és a hidrolizált lazac arányának kiválasztásával csökken az allergiás reakció kockázata.

Összetevők:

Szárított lazac, rizs, szárított burgonya, állati zsiradék, borsó, hidrolizált lazac, répapép, hidrolizált állati fehérje, ásványi anyagok, szárított sörélesztő, burgonya fehérje, halolaj, antarktiszi krill, G.O.S. (500 ppm), M.O.S., F.O.S., ß-glükánok, növényi kivonatok (Rosmarinus sp., Curcuma sp., Citrus sp., Eugenia sp.)

ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK

Nyersfehérje (%) 25, 5

Nyerszsír (%) 15

Nyersrost (%) 2, 5

Nyers hamu (%) 7, 5

Kalcium (%) 1, 4

Foszfor (%) 0, 9

Omega-3 (%) 0, 75

TÁPLÁLKOZÁSI ADALÉKANYAGOK

A-vitamin (I.E./kg) 3a672a 20000

D3-vitamin (I.E./kg) 3a671 1700

L-tirozin (%) 0, 2

E-vitamin (mg/kg) 3a700 300

Vas (mg/kg) 3b103 85

Jód (mg/kg) 3b202 2

Réz (mg/kg) 3b413 8

Mangán (mg/kg) 3b506 5, 8

Cink (mg) 3b607 102

Szelén (mg/kg) 3b815 0, 16

Taurin (mg/kg) 500

Bélflóra stabilizátorok

Bacillus subtilis 1 x 109 CFU/kg termék

Antioxidánsok Tokoferol kivonatok növényi olajokból