Kutyája bőrének és szőrzetének állapotának javítására és későbbi fenntartására fejlesztették ki. A jól emészthető, minimális allergéneket tartalmazó összetevők gondos kiválasztása biztosítja a bőrirritáció és viszketés kockázatának csökkentését is.
Az ételérzékenység és allergia akkor alakul ki, amikor a kutya immunrendszere valamilyen - mások számára általában ártalmatlan - anyagra reagál. Az emésztőrendszer és a bőr rendkívül érzékeny szervek, és gyakran vannak kitéve olyan behatásoknak, amelyekkel a szervezet nem képes megbírkózni. Ezekre a hatásokra az immunrendszer ételérzékenységgel vagy allergiával válaszol.
A szervezet betegségi tüneteket produkál: a viszketeg bőr vagy hasmenés a szervezet reakciója az eldel bizonyos összetevőire. Ezért sokszor a környezet potenciáisan allergén anyagai - pl. bizonyos állati vagy növényi eredetű fehérjék - a felelősek. S nem a potenciálisan allergén anyag mennyiségén múlik, hisz már egész csekély jelenlétük is okozhat problémát és képes allergiás reakciókat kiváltani. A kutyáknak azonban csak egy csekély százalékánál jönnek létre olyan tényleges allergiás reakciók, amelyeket - az immunrendszer hibája mellett - az étkezésre tudunk visszvezetni.
Javallott a következő esetekben:
- Elimináló diéta
- Ételintolerancia
- Gyulladásos bélbetegségek
- Krónikus idiopathiás vastagbélgyulladás
- Ételallergiák bőr- és emésztőrendszeri tünetekkel
Ellenjavallott:
- Akkut hasnyálmirigy-gyulladás
- Hiperlipidémia
Az optimális mennyiségű cink, biotin, esszenciális zsírsavak (Ω3) és a bőr és szőrzet támogatására szolgáló kiegyensúlyozott aminosavprofil mellett ez a receptúra megnövelt arányban tartalmaz L-tirozint a szőrzet intenzívebbé tétele érdekében.
A bőr- és szőrproblémákat gyakran gyulladásos reakció kíséri. Az olyan esszenciális zsírsavak, mint az EPA és a DHA fokozott mennyiségben vannak jelen, és gyulladáscsökkentő hatásukról ismertek.
A bizonyos típusú fehérje által kiváltott táplálékallergia gyakran bőr- és szőrproblémákat eredményez. Egyetlen egyedi fehérjeforrás (lazac) és a hidrolizált lazac arányának kiválasztásával csökken az allergiás reakció kockázata.
Összetevők:
Szárított lazac, rizs, szárított burgonya, állati zsiradék, borsó, hidrolizált lazac, répapép, hidrolizált állati fehérje, ásványi anyagok, szárított sörélesztő, burgonya fehérje, halolaj, antarktiszi krill, G.O.S. (500 ppm), M.O.S., F.O.S., ß-glükánok, növényi kivonatok (Rosmarinus sp., Curcuma sp., Citrus sp., Eugenia sp.)
Nyersfehérje (%) 27, 5
Nyerszsír (%) 17
Nyersrost (%) 2
Nyers hamu (%) 7, 5
Kalcium (%) 1, 4
Foszfor (%) 0, 9
TÁPLÁLKOZÁSI ADALÉKANYAGOK
A-vitamin (I.E./kg) 3a672a 20000
D3-vitamin (I.E./kg) 3a671 1700
E-vitamin (mg/kg) 3a700 300
Vas (mg/kg) 3b103 85
Jód (mg/kg) 3b202 2
Réz (mg/kg) 3b405 8
Mangán (mg/kg) 3b503 5, 8
Cink (mg/kg) 3b605 102
Szelén (mg/kg) 3b815 0, 16
L-tirozin (%) 0, 2
Taurin (mg/kg) 500
Bélflóra stabilizátorok
Bacillus subtilis 1 x 109 CFU/kg termék
Antioxidánsok Tokoferol kivonatok növényi olajokból