Dog and Dog Wild Regional Forest

Méret

A Regional Forest  erdei állatok húsából készített táp felnőtt kuyáknak- Európa erdeiből.

Friss Ibériai disznó, vaddisznó, szarvas, kiegészítve tojással, zöldséggel, gyümölcsökkel, növényekkel!

A TÁP, AMELYET A TERMÉSZET ALKOTOTT

TERMÉSZETESEN TÖKÉLETES,

HOLISZTIKUS ÉS BOTANIKAILAG CSAK TISZTA FORRÁSBÓL KÉSZÜLT TÁP,

MELY A KUTYÁKAT VISSZAHELYEZI EREDETI ŐSI KÖRNYEZETÜKBE.

TERMÉSZET-KÖZELI ŐSI TÁPLÁLÁS

Évszázadokkal háziasításuk után a Dog&Dog-Wild tápcsaláddal visszavisszük  kutyáikat  eredeti ősi környezetükbe. A tápcsaládot kifejezetten a kutyák, mint első sorban ragadozó állatok speciális igényeinek megfelelően állítottuk össze. Mindamellett, hogy tudományos vizsgálatok igazolják a tényt, hogy a kutyák képesek a szénhidrátok hatékony megemésztésére, természetes táplálékul mégis első sorban fehérjében és zsiradékban gazdag, ízletes állati termékeket fogyasztanak. Gyomor -és bélrendszerük felépítése is ezen igény kielégítésére szolgál.

Az időskori cukorbetegség és elhízás egyre gyakoribb megjelenése bizonyítéka a fenti állításnak.

Ezen tények figyelembevételével a Dog & Dog-Wild termékcsalád igen gazdag hal és természetes hús választékot biztosít és csakúgy, mint ezeket a benne ideális arányban felhasznált zöldségeket, gyümölcsöket és virágokat is az Anyatermészet napi kínálatából választottuk. Figyelembe véve a farkas ősök természetes táplálkozási szokásait azon tápanyagokat, mely nem voltak részei az eredeti tápláléknak (pl. néhány zöldség és rostanyag) a készítményeink nem tartalmazzák.

70 % állati eredetű összetevő

30 %: virág, zöldség, gyümölcs

0%: gabona, burgonya, tápióka

Helyben felhasznált hústermékek,

Alacsony glikémiás indexű szénhidrátok,

Glutén-mentes termékcsalád.

A FELHASZNÁLT HÚS KIZÁRÓLAG A LEGJOBB EURÓPAI TERÜLETEKRŐL SZÁRMAZNAK

70 % állati eredetű összetevők!

Az európai területek rendkívül széles skáláját ajánlják a különböző országokban fellehető hústermékeknek. A halak az óceánból vagy nyílt tengerekből származó vad, nem tenyésztett halak.

A cél egyértelmű volt: kiválogattuk valamennyi földrajzi terület legjellemzőbb hústípusát, mely a helyi mezőgazdaság egyetemesen is elismert legjobb termékeit reprezentálja.

Nem mellesleg valamennyi felhasznált állat igazoltan emberi fogyasztásra alkalmas a helyi egészségügyi rendszabályok betartásával és annak hatósági igazolásával.

Az európai eredet garantálja, hogy a felhasználásra került állatok semmilyen hormonális hatásnak (anabolikus szteroidok, növekedési hormon stb.) nem voltak kitéve életük során, hiszen ez tiltott Európában.

A friss dehidrált hús kizárólagos használata biztosítja az elérhető legjobb minőséget emellett a készítmény biztonságát is, hiszen a hűtött húsok esetében több esetben észlelték baktériumok elszaporodását, mely veszélyt a dehidrálással való tartósítás lényegesen csökkenti.

A dehidrálás technikája ugyanakkor lehetővé teszi a kiemelkedően magas húsmennyiség hozzáadását a termékhez, sokkal nagyobb arányban, mint ahogy ez friss hús használatával lenne lehetséges, ahogy azt termékeink magasabb fehérjetartalma is bizonyítja.

Fenti körülmény miatt  a Dog & Dog-Wild tápok magasabb hústartalmúak BÁRMELY piacon elérhető terméknél. A valóságban a 80/90 % friss húst tartalmazó termékek esetében fenti mennyiség körülbelül 67%-a VÍZ – ezzel szemben a 28-31% dehidrált húst tartalmazó termékek ezen részének mindössze 5%-a víz!

ALAPANYAGOK EURÓPÁBÓL ILLETVE NYÍLT ÓCEÁNOKBÓL,

A LEGJOBB HÚSKÉSZÍTMÉNYEK EURÓPAI FARMOKRÓL,

VADHÚS AZ EURÓPAI ERDŐKBŐL,

HÚSKÉSZTMÉNYEK AZ EURÓPAI LEGELŐKRŐL,

VADON ÉLŐ HALAK A NYÍLT ÓCEÁNBÓL ÉS TENGEREKBŐL

OLASZ SZABADON ELEJTETT VADDISZNÓ

A felhasznált vaddisznó Olaszországban vadon elejtett állatokból származik.

Természetes élőhelyén a vaddisznó mindenevő és tápláléka zöldségeken és gyümölcsökön (sokmagvas erdei gyümölcsök, gyökerek, gombák, makk, gumók) alapul. Néhanapján táplálékát rovarokkal, tojásokkal, elhullott és kisebb állatokkal (sikló, béka, kígyó) egészíti ki. Köszönhetően annak, hogy első sorban nagykiterjedésű tölgyesekben él, ahol elegendő vizet is talál  húsa rendkívül gazdag tápanyagokban és organikus összetételű.

OLASZ SZABADON ELEJTETT SZARVAS

A termékben használt szarvashús Olaszországban szabadon elejtett szarvasokból származik. A szarvas természetes élőhelyén éjjel táplálkozik a szezonálisan fellelhető, változatos növényekkel. Tavasszal zsenge hajtásokat, füvet, kisebb leveleket, bokrok leveleit fogyasztja, míg nyáron érett, zamatos zöldségeket eszik. A tél a legkeményebb időszak a szarvas számára, mert elsősorban csak gyökereket, száraz bokrokat, fakérget talál. Ez a speciális szezonalitás alakítja ki a szarvashús jellemző tulajdonságait.

OLASZORSZÁGBAN NEVELT BIVALY

A bivalyhús Olaszországban nevelt állatoktól származik, akiktől a mozarella és egyéb sajtféleségek is származnak.

Az Olasz Mediterrán bivaly emberemlékezet óta él a területen. Első írott emlékek a VI. századból származnak Lombardiából, de régészeti kutatások ennél sokkal régebbi leletekben is fellelték az ősi bivalyok maradványait. A jelenkor bivalyai Campaniában Caserta és Salerno provinciákban lévő tenyész telepeken találhatóak.

OLASZORSZÁGBAN NEVELT CSIRKE

Az Olaszországban kikelt és nevelt Broiler csirke biztonságos, megbízható és többszörösen kontrollált minőségű a régi hagyományokkal rendelkező olasz baromfitenyésztésnek köszönhetően. Az ágazat sikerét bizonyítja, hogy nemcsak a hazai igények kielégítésére termelnek, hanem a jó minőségnek köszönhetően óriási export igényt is kielégítenek a farmerek.  A tenyésztés első sorban Veneto, Emilia Romagna és Lombardia területén zajlik. A csirkék farmon nevelkednek és ezt követően központilag kerülnek feldolgozásra, az élelmiszer biztonság, az állatjóléti rendelkezések teljes betartásával a környezetvédelem elemeinek figyelembe vételével. A legismertebb olasz baromfi fajták a Valdernese, Romagnola és Padovana. Utóbbi fajta a rendkívül nagy tarajáról is ismert.

NYÍLT TENGERI KÉK SÜGÉR A BALTI TENGERBŐL

A tengeri kék sügérek csoportját kistermetű halak csoportjai alkotják (heringek, tengeri sügérek, szardiniák, makrélák stb.). Mindegyikük magas Omega 3 zsírsav tartalmukról ismert, különös tekintettel a szabadon halászott nyíltvízi példányokra, melyeknek lehetősége van  ezen anyagok természetes táplálékkal való beépítésére. A napi fogás azonnal a feldolgozó helyekre kerül a halászhajókból a teljes frissesség megőrzésére.

NYÍLT TENGERI LAZAC AZ ÓCEÁNBÓL

A legtöbb emberi fogyasztásra kínált lazac tenyészfarmokon nevelkedik. Termékeinkben kizárólag nyílt tengeri halászatokban beszerzett vad lazacokat dolgozunk fel, azok valamennyi egyértelmű előnyével. A szabad vízi lazacok méretüket hosszabb idő alatt érik el, azáltal húsuk sokkal érettebb és tartalmasabb, és alacsonyabb zsírtartalmú, mint az ugyanakkora méretű tenyésztett társaiké. Mindamellett a vad lazacok húsa sokkal gazdagabb fehérjében és esszenciális Omega 3 zsírsavakban (különös tekintettel az EPA és DHA tartalomra) a kiegyensúlyozott és természetesen sokoldalú táplálkozásuk következtében, mely tényt az egyedek gazdag és egyöntetű színe is bizonyítja.

HOLLANDIÁBÓL SZÁRMAZÓ TELJES TOJÁS

Hollandia híres a tojástermeléséről. A világ legjobb tojásai onnan származnak. A számos ott található fajta közül kiemeljük a Barneveldert, mely szépségével is kiemelkedik fajtársai közül. A fajta nevét az Amszterdamhoz közel fekvő városról kapta, mely az ország tojástermelő központja. Ázsiai ( pl. Langhan, Brahama, Cocincina) fajták helyi fajtákkal való keresztezéséből származik . Jellemzője, hogy nagy fejük, kis tarajuk díszes faroktolluk van ezüst színű dupla gallérral, mely fácánra emlékeztet. Általában nagy számú és nagy méretű tojást tojnak, de a szabadföldi tartás nagyban fokozza a produkciót. A Dutch Comb , A Törpe Dutch és a Brabanter további jellegzetes holland fajták, melyeknek eredete közös a Padovana csirkékkel, melyeket korábban említettünk.

SZABAD FÖLDI TARTÁSÚ SERTÉS SPANYOLORSZÁGBÓL,

Az Ibériai CERDO a legtipikusabb, Spanyolországban nevelt sertésfajta, A hízlalása Dehesa nevű helyen történik, amely egy erdős terület Spanyolország dél-nyugati részén. Az állatok szabadon nevelkednek a terület tölgyes erdeiben széles táplálék választékkal. A szabad tartás és változatos, természetes táplálék következtében húsuk különlegesen ízes.

Az Ibériai Cardo rendkívül rusztikus fajta. Szőrszíne a vörös és fekete közt váltakozik, hasonló a Mediterrán tenger mellékén Olaszországban ( Nera Siciliana, Casertana, Calabrese, Mora Romagnola, Cinta Senese) előforduló fajtársaikhoz.

VADON ÉLŐ TŐKEHAL KÖZVETLENÜL AZ ÉSZAKI TENGERBŐL

Az Atlanti óceáni tőkehal tudományos neve Gadus morhua. A faj az Északi Jeges Tenger jellegzetes hala, amely a kifejezetten hideg sós vizet kedveli. Kettős oka van annak, hogy ezt a Németország nyílt vizein halászott fajt választottuk: első és legfontosabb, hogy a halak a fenntartható halászati programok keretében kerülnek kifogásra ezzel megelőzve a túlhalászat fajra kedvezőtlen hatásait és esetleges kipusztulását, mint az pl Kanadában történt évekkel ezelőtt. Másodsorban kihasználjuk azt a kiemelkedő egészségügyi jelentőségű tulajdonságát, hogy lévén ragadozó hal, húsa rendkívül gazdag Omega 3 telítetlen zsírsavakban.

SZABAD TARTÁSÚ BÁRÁNY AZ EGYESÜLT KIRÁLYSÁGBÓL

Az Egyesült Királyságban háziasított és félvad juhok tenyésztése és tartása nagy hagyományokkal rendelkezik.

Ebben a tart6ási kultúrában a juhok szabadon élnek és a természetes táplálékforrások állnak rendelkezésükre.

Észak-Írországban a juhokat gyümölcsösökben és almásokban nevelik, ezáltal minimális helyváltoztatás szükséges tökéletes táplálásukhoz.

A régió legismertebb juhfajtái a Skót Fekete Arcú, a Suffolk, Dorset és Hampshire-i az első lévén a legelterjedtebb és tartásának hagyományai a XII. századra nyúlnak vissza. A fajta dacol a zordabb éghajlati körülményekkel és domborzati visuonyokkal, melyek a sjót felföldre jellemzőek.

Húsuk kimagaslóan kevés zsiradékot tartalmaz és rendkívül ízletesek.

A Suffolk kiváló hústermelő fajta Skócia, Wales és Írország termékeny legelőiről.

A Hampshire-i Dél-Anglia ismert fajtája, mely nagy méretéről és gyors növekedéséről ismert.

SPANYOLORSZÁGBAN TENYÉSZTETT NYULAK

Virágzó mezőgazdasági ág Spanyolországban, mely  világ vezető nyúlhús termelője. A hagyomány a középkorra nyúlik vissza. Érdekesség, hogy az első nyulakat a Föníciaiak fedezték fel Spanyolországban. Jelenleg a legelterjedtebb hústermelő nyulak a Silevyr of Champagne, a Fehér Új Zélandból valamint  Burgundy regiójából a The Californian és a Tawny.

KACSÁK NÉMETORSZÁGBÓL

A kacsa a német haszonállat tenyésztés szimbóluma. Tenyésztésük helyi farmokon évszázadok óta hagyományos. A legismertebb -és elterjedtebb fajta a a Német Pekingi, mely eredetileg Kínából került Németországba a XIX. század második felében. Húsa a legízletesebb és növekedése is gyors. Különös ismertetőjegye az elefántcsont fehér színű tollazata, rövid nyaka és magasan hordott faroktollazata. Számos különlegesen finom és exkluzív recept alapanyaga a kacsa napjaink konyhaművészetében.

Nyers fehérje: 41, 0%

nyers hamu: 2, 00%

nyers zsírok, olajok:19, 50%

nyers rost: 7, 40%

összetevők:

szárított ibériai disznóhús, borsó, állati zsír, tört dió, szárított vaddisznó, hidrolizált állati protein, frissen szárított antibiotikum mentes csirke, szárított vadon élő szarvas húsa, tojás,  ojás, hibiszkusz virág( 0, 192%), vadrózsa virág és havasalji rózsa virága (0, 024%) fekete áfonya, eper